SATA TARINAA YRITTÄJYYDESTÄ YLÖJÄRVELLÄ

SATA TARINAA YRITTÄJYYDESTÄ YLÖJÄRVELLÄ

Suomen Voiteluainekauppa Oy aloitti toimintansa kesäkuussa 2015 Elovainion alueella. Yrittäjinä toimivat Tapio Laine ja Atte Välimäki. Laineella on takanaan pitkä ura pankkimaailmassa ja Välimäellä voiteluaineiden myynnissä. Mukaan saatiin myös taloushallinnon ja markkinoinnin moniosaaja. Visio yrityksen toiminnasta oli kristallinkirkas ja usko omaan osaamiseen. Yrityksen infra oli valmiina kahdessa viikossa. Nopea päätöksenteko ja se, että jokaisella on niin vahvat osaamisalueet ja kyky itsenäiseen työskentelyyn mahdollistivat sen.

Elovainio valikoitui yrityksen kotipaikaksi loistavien kulkuyhteyksien ja palveluiden vuoksi. Alueella toimii paljon yrityksiä, joiden kanssa on löydetty yhteiset synergiaedut. Toiminta kattaa koko Suomen. Meillä on myös vientiä lähinnä Baltian maihin.

Yrityksemme toimialana on voiteluaineiden ja suodattimien maahantuonti. Asiakaskuntamme käsittää koko kirjon – suurista teollisuuslaitoksista maatiloihin ja kaikki siltä väliltä.

Meillä on ollut taito ja tahtotila solmia merkittäviä jälleenmyynti- ja maahantuontisopimuksia yksinoikeudella Suomessa, kertoo Tapio Laine. Tämän on mahdollistanut osaava henkilökunta ja se, että asiat hoidetaan heti. Meidän koko henkilökuntamme esimerkiksi osaa englantia ja pystyy pitämään yhteyttä päämiehiin. Osa puhuu lisäksi saksaa ja ruotsia. Kielitaidon merkitystä ei voi olla korostamatta, kun puhutaan kansainvälisestä kaupasta. Me tuomme maahan yksinmyyntioikeudella muun muassa sellaisia merkkejä kuin LE Lubrication Engineers Ltd., Eni ja Petronas. Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaat tuotteet, joiden laatuvaatimukset täyttävät kaikki voiteluaineille asetetut vaatimukset.

HENKILÖKUNNAN MERKITYS

Meillä erityisen tärkeää on henkilökunnan viihtyvyys, kertoo Atte Välimäki. Uusien työntekijöiden palkkaaminen on aina merkittävä asia yritykselle. Me olemme onnistuneet löytämään henkilöitä, jotka täydentävät toinen toistaan. Meillä on työstään innostunut ja yritykseen sitoutunut henkilökunta, jolla on tahtotilana asiakkaiden tarpeiden ratkaisukeskeisyys. Jokainen tietää oman tehtävänsä ja vastuualueensa. Ilmapiiri on kannustava ja töissä saa ja pitää nauraa, Välimäki toteaa. Yhdessä vietetään aikaa varsinaisen työajan ulkopuolellakin. 

Yritys kasvaa kovaa vauhtia ja se vaatii kaikilta paljon, sanoo Välimäki. Eteenpäin mennään alan parhailla tuotteilla ja valikoimalla sekä asiakaspalvelulla. Yrityksen kasvu mahdollistaa sen, että pystymme toteuttamaan perustehtäväämme aina paremmin. Ensi vuoden puolella päästään muuttamaan isompiin tiloihin Elovainion alueella.

Oman yrityksen eteenpäin luotsaaminen on ollut molemmille yrittäjille jo tähänastisella tiellä lähinnä itsensä haastamista. Yrittäjyyden myötä tullut vastuu työntekijöistä on valtava asia. On jaksettava, että muutkin jaksavat. Yrittäminen vaatii paljon työtä, luottamusta toisiin ja ennen kaikkea rohkeutta tehdä päätöksiä ja niitä me olemme tehneet, Välimäki naurahtaa. Tämä on ollut ja on uskomattoman hienoa ja antoisaa.

 

Voit lukea tarinan myös Ylöjärven Yrittäjien sivuilta tästä linkistä

Tapio Laine ja Atte Välimäki
www.voiteluainekauppa.com

Teksti ja kuva: Sari Ristilä-Happonen

5.10.2017 11.21